TEL TOT DRIE VOOR EEN DWANGSTOORNIS
Dit boek laat zien dat het leven met een dwangstoornis moeilijk en zwaar kan zijn. Bovenal is de belangrijkste boodschap in het boek dat er mogelijkheden zijn om te herstellen. Naast het feit dat je gediagnosticeerd bent met een dwangstoornis kun je ook een goed en kwalitatief leuk leven leiden.
Het boek leest gemakkelijk en geeft een heel helder beeld hoe de OCS zich als 'de sluipmoordenaar' ontwikkelt. Het beschrijft hoe eenzaam het leven wordt als de OCS je te pakken krijgt. Het boek kan als inspiratie dienen om patiënten met een dwangstoornis te kunnen ondersteunen in hun proces van behandeling en herstel, waarbij ook aandacht moet zijn voor de omgeving van de patiënt.
Het boek is voor zowel jong als oud interessant. Het geeft, naast alles over een dwangstoornis, ook de gevolgen weer van een psychische stoornis. Onder de lezers creëert het een gevoel van herkenning voor lezers met een psychische stoornis, erkenning van lezers die naasten hebben met psychische klachten en bovenal is het een interessant verhaal voor iedere lezer om meer te weten te komen over alles in de psychiatrie.
Na het lezen van het boek weet de lezer meer over een dwangstoornis en alles daaromheen. "Het zou mooi zijn als mijn boek hiermee anderen inspireert. Ik hoop dat mensen zich erin herkennen en er meer erkenning door ontstaat", aldus Jan-Willem Mensink, de schrijver van dit verhaal.
Reviews
Eveline (21): "Dit boek heb ik gelezen omdat ik zelf kamp met een dwangstoornis. Dit boek laat pas echt zien wat het inhoud om zo'n stoornis te hebben en laat mijn naasten goed begrijpen wat er precies in mij omgaat. Ook heeft Jan-Willem mij met dit verhaal het vertrouwen gegeven dat er dus wel een manier is om goed te kunnen leven met een psychische stoornis. Absolute aanrader dit boek voor iedereen!"
Ervaringsdeskundige: "Intussen heb ik je boek gelezen. Ik dacht er allereerst een klein stukje in te lezen als kennismaking, maar het boeide me zo dat ik het in één ruk heb uitgelezen!
Bijzonder verhelderend en het persoonlijke aspect van het verhaal komt echt binnen. Ik herkende erg veel en voel me bemoedigd in het onder ogen zien en accepteren van mijn klachten. Het feit dat het (harde!) werken aan jezelf je zo verder heeft kunnen helpen geeft mij ook een impuls dingen weer aan te pakken.
Veel dank voor je boek en de openheid en eerlijkheid daarin. Heel hartverwarmend."
Psycholoog GGNet: "Als psycholoog heb ik dit boek in één ruk uitgelezen. Dit verhaal typeert mensen met een psychische stoornis en om dit te lezen zal voor velen herkenning geven. Ik kan iedereen adviseren om dit te lezen, niet alleen voor herkenning of erkenning maar ook omdat het voor een ieder interessant is."
Fabian (23): "Ik kreeg dit boek van mijn vader om deze te lezen. In mijn naaste omgeving heb ik dierbaren met een dwangstoornis. Dankzij dit boek ben ik hen echt gaan begrijpen, daar ben ik Jan-Willem erg dankbaar voor. Ik heb het boek zelfs twee keer gelezen!"
Lezer: "Je boek leest prettig weg, in één ruk uitgelezen. Jouw vertellende vorm is aangenaam.
Complimenten voor de manier van schrijven, het geeft op een luchtige manier een inkijkje in jouw leven met veel openheid. Je beschrijving van de dwang en de therapie van exposure is erg verhelderend."
KVK-Nummer: 84162341
BTW-Nummer: NL003930093B92
Reactie plaatsen
Reacties
Vorige week de podcast geluisterd! Erg mooi.
Daarnaast ook het boek gelezen. Een aanrader
Fijn om te zien hoe vriend Jan Willem in het dagelijks leven bewijst dat er leven is na/met een dwangstoornis en er zelfs een kracht van maakt!
Het boek is herkenbaar voor de velen die ermee moeten leven en misschien nog wel belangrijker, een handvat voor de geliefden in hun omgeving.
Mijn moeder en ik hebben dit boek gelezen. Dit is altijd een moeilijk onderwerp omdat mensen niet snel het snappen. Vind het heel mooi hoe je dit kan verwoorden in een boek!!!
Makkelijk te lezen, kort en bondig de kern weergegeven, vol humor.
Ik denk dat je veel kunt betekenen in je werk met jouw ervaring. Ultieme eind goed al goed boek! Mooi dat je negatieve ervaring in kan zetten voor het goede.